Εκδηλώσεις

Σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό ΓΕΛ Λαμίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος «Μουστάκειο Διδακτήριο».
Οι μαθητές των 2 σχολείων αφηγήθηκαν τα κυριότερα γεγονότα και τις εξελίξεις της περιόδου από την προετοιμασία της επανάστασης μέχρι την ανακήρυξη της Ελλάδας από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής σε ανεξάρτητο κράτος. Ο αντίκτυπος που είχε στον Ελλαδικό χώρο η άλωση της Κωνσταντινούπολης, τα σώματα των κλεφτών και αρματολών στα οποία και στηρίχτηκε ο απελευθερωτικός αγώνας, οι δισταγμοί και οι διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της έναρξης της Επανάστασης, ο ηγετικός ρόλος πολλών οπλαρχηγών που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα, αλλά και η συμβολή των σημαντικών μαχών που δόθηκαν στην περιοχή της Ρούμελης από τους, Αθανάσιο Διάκο και Οδυσσέα Ανδρούτσο, αποτέλεσαν τα σημεία στα οποία εστίασε η αφήγηση του θεατρικού δρώμενου που παρουσίασαν οι μαθητές καθώς και το προβληθέν οπτικοακουστικό υλικό.
Την συγγραφή του κειμένου, τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια της γιορτής ανέλαβε η εκπαιδευτικός ΠΕ02 του Εσπερινού Γυμνασίου, κ. Μαρία Καραγιάννη. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις μαθήτριες για την συμμετοχή τους και για το εξαιρετικό αποτέλεσμα!