ΑνακοινώσειςΓενικά

Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Σχολείο μας συμμετέχει  την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024 στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis με την ευγενική δωρεά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στηρίζει μαθητές δημοσίων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, το Πρόγραμμα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εντεινόμενων προβλημάτων σίτισης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές πολλών σχολείων και ενισχύει τις σωστές διατροφικές επιλογές. 

Όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα λαμβάνουν καθημερινά, δωρεάν ένα υγιεινό γεύμα, σχεδιασμένο ειδικά για τις διατροφικές ανάγκες τους. Επιπλέον, με ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, που περιλαμβάνει σύντομα μηνύματα και συμβουλές για την υγιεινή διατροφή, και με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την ευρύτερη προαγωγή της υγείας, τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. 

Τα καταγεγραμμένα αποτελέσματα του Προγράμματος αποδεικνύουν ότι μειώνει την επισιτιστική ανασφάλεια και βελτιώνει τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών. Επιπλέον, μειώνει τη σχολική διαρροή και ενισχύει την κοινωνική συνοχή στον σχολικό χώρο. Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.